Pronađena opojna droga

Jučer u Lukavcu, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su poduzimajući redovne aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Lukavcu, izvršili pretres kuće i vozila koje koristi M.H., rođen 1993.godine iz Lukavca.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: dva mobilna telefona, pvc. pakovanje sa sadržajem osušene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, pvc. pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, digitalna vaga, četiri tablete zelene boje koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a potrebne mjere i radnje su poduzeli službenici navedenog Odsjeka. M.H. je lišen slobode i isti će, uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje.

Takođe, istog dana policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla i Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Centar su u Tuzli izvršili pretres lica F.D., rođen 1986.godine iz Tuzle kojom prilikom su kod istog pronašli pet manjih pvc. pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Pronađena materija je privremeno oduzeta, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog događaja.