Promovisana knjiga „Ogledalo“ autorice Anele Kavgić Zaimović u Tuzli

U Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla u organizaciji BMG Bosanske medijske grupe promovisana je knjiga „Ogledalo“ autorice Anele Kavgić Zaimović .Promocija je održana u Velikom galerijskom prostoru uz veliki broj prisutnih koje je zainteresovala ova neobična knjiga koja je izašla u izdanju Bosanske medijske grupe Tuzla sa posebnim sadržajem koji je okupio mnogobrojnu publiku .
Promotori knjige koji su govorili o knjizi bili su:Anisa Alibalić , Mehmed Pargan i autorica knjige Anela Kavgić Zaimović, koja je Tuzlanka sa sadašnjom adresom u Holandiji koja je stigla u svoj grad da predstavi ovo neobično izdanje.
Prema riječima promotora knjige, Mehmeda Pargana , radi se o štivu kroz koje autorica ispisuje na temalj bogatog iskustva na polju joge, meditacije i traganje za unutrašnjom ravnotežom.
Knjiga se može čitati kao zanimljiva autobiografska priča, a može poslužiti i kao priručnik za sve one koji žele zakoračiti u ovu oblast ili su već u njoj , ističe Pargan.
Kako ističe autorica knjige Anela kavgić Zaimović , odlaskom u Holandiju 1998 godine, tamo završava ekonomski fakulltet i godinama radi kao menadžer u razlićitim firmama.Nakon toga 2011 godine se bavi meditacijom i od tada kreće njeno usavršavanje na duhovnom putu, pa 2017 godine otvara svoju firmu , koja se bavi ličnim razvojem , coachingom , team coachingom.Održava radionice i pomaže ljudima da se oslobode ograničavajućih uvjerenja i svega onoga što smo usput nakupili, kako bi došli ponovo do svoje istinske prirode i svog pravog JA i živjeli svoju svrhu i smisao zbog koje smo došli na ovaj svijet.
U svom sadržaju knjiga se dotiče mnogih važnih sadržaja iz ličnog života i kako do sreće nije daleko da se dođe i sa raznim sadržajima daje upute svima , da ne ostanu u nekom životu bez osjećanja svoje veličine.
Pa sa više tema, kao što su:Živi svoju veličinu, Meditacija i vježbe, Meditacija- Biti u sadašnjem trenutku,
Vježba: Ljubav prema sebi… Vježba:- Oslobađanje od neželjenih misli …i druge koje će vas uputiti , da živite svoju veličinu.
Vježbe koje su upućene kroz knjigu može se raditi nekoliko puta na dan, možete je raditi i na poslu, bilo gdje, ne traje dugo , a rezultat ćete primjetiti odmah.Sve ove vježbe i meditacije koje se rade oslobađaju vas od svega ružnog i kroz Ogledalo vas upućuje sreći i ljepoti života, kroz ovaj priručnik koji treba da je uvijek uz vas.

Piše: Duška REBIĆ