Promocija knjige „Fragmenti“ sutra na sceni Pozorišta mladih Tuzla

U povodu manifestacije „Oktobar“ mjesec knjige na sceni Pozorišta mladih Tuzle(Dvorana Kaleidoskop) održati će se promocija knjige „Fragmenti“ autora Mirze Pinjića u 19 sati.
Promotor knjige je Zlatko Dukić novinar i književnik, a dijelove knjige će čitati Remira Osmanović, glumica Narodnog pozorišta Tuzle.
Knjiga je nastajala u proteklih nekoliko godina, a u knjizi se nalazi i priča „Gluho doba“za koju je autor na XV Festivalu priče zavičajne staze Bihor 2022 godine u Petnjici, Crna Gora nagrađen drugom nagradom. Izdavač knjige je Udruženje „Mladi Tuzle“ u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle i Srednjom „Savremeno-umjetničkom školom „Tuzla, a štampanje knjige sufinansirano je od Grada Tuzle po javnom pozivu za finansiranje pojedinaca iz oblasti kulture.
Mirza Pinjić je rođen 05.8..1997 u Tuzli.Diplomirao j na Akademiji dramske umjetnosti u Tuzli odsjek-Gluma.Igrao je u predstavama Teatra Kabere Tuzla , Narodnom pozorištu Tuzla i Pozorištu mladih Tuzla .
Kratke priče i pjesme objavljivao je u zajedničkim zbirkama i književnim časopisima u BiH i inostranstvu.
Objavio je zbirku pjesama Ekshumacije duše .Jedan je od autora monografije „Mladi Tuzle“ –Mjesto sigurnog odrastanja .Poezija mu je prevedena na engleski jezik.Živi u Tuzli.
Duška REBIĆ