Promocija knjige autora Suada Krajnovića ,,Nikola Nikić: Fudbal je moj život“ na Festivalu Baščaršijske noći

U okviru Festivala Baščaršijske noći, sinoć je Atriju BKC-a upriličena promocija knjige autora Suada Krajnovića o proslavljenom fudbaleru Nikoli Nikiću. Ova sportska knjiga pobudila je veliko interesovanje i nije za čuditi se što su promocije ove knjige zakazane u mnogim gradovima BiH. Ova promocija je okupila veliki broj proslavljenih sportskih ličnosti i ličnosti iz javnog i društvenog života i zadovoljila je ukuse svih prisutnih.

Promotori su bili: dugogodišnji sekretar fudbalskog kluba Željezničar Zdenko Jelić, bivši predsjednik ovog kluba Senad Misimović, Nikićev saigrač u Željezničaru i Arisu Edin Bahtić i kapiten Sarajeva i reprezentacije bivše države Mirsad Fazlagić. Oni su svi ujedno učestvovali i u recenziji ove knjige uz još mnogo kolega iz raznih klubova sa prostora bivše države uz mnogo poznatih sportskih i novinarskih imena, što sve daje na značaju ove knjige. BKC je ovom promocijom upotpunio ovaj Festival Baščaršijskih noći a najveće zasluge pripadaju direktoru BKC-a, poznatom redatelju, Jasminu Durakoviću i njegovom angažovanom osoblju.

Takođe se mora posebno istaći i moderator ove promocije , novinarka Emina Hodžić sa FTV, koja je šarmantno i iskusno moderirala ovu promociju. Jednom riječju, ova promocija će dugo ostati u sjećanju svih prisutnih po nostalgičnom prisjećanju na neka bolja sportska vremena a sve to u jednom opuštenom i veselom raspoloženju.

Sinoć je Atrij BKC.a bio veče sporta, veče druženja, veče sjećanja i veče smijeha i aplauza. Mislimo da je knjiga Suada Krajnovića ,,Nikola Nikić: Fudbal je moj život“ pravi pokazatelj svim prisutnim gostima da oni vrhunski fudbaleri žive taj svoj fudbalski život cijelog svog vijeka i da je to smisao njihovog života.

Tekst: Suad Krajnović
Foto: Ammar Krajnović