Projekat “Moja prva knjiga” izdavačko-štamparske kuće Planjax Komerc dobio pohvale gradonačelnika Živinica

Izdavačko-štamparska kuća PLANJAX KOMERC iz Tešnja pokrenula je projekat pod nazivom „MOJA PRVA KNJIGA“. Radi se o projektu čiji je prevashodni cilj buđenje svijesti kod djece o značaju korištenja i kupovine domaćih proizvoda.

 

Ovaj nadasve plemeniti i patriotski projekat koji provodi Izdavačko-štamparska kuća PLANJAX KOMERC govori o dvoje djece iz Pousorja čija posjeta daidži u okolini Vogošće mijenja njihovu svijest o značaju kupovine i korištenja domaćih proizvoda. Projekat je ponuđen svim gradovima i općinama na području Federacije Bosne i Hercegovine a jedan od gradova koji je u punom kapacitetu podržao isti je grad Živinice na čijem čelu je gradonačelnik dr.sc. Samir Kamenjaković. Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom Samirom Kamenjakovićem je obezbjedila 520 knjiga za sve prvačiće koji su upisani u školskoj 2022/2023. godini. O samom projektu Gradonačelnik kaže: „Kada su mi saradnici prezentirali projekat koji je ponudila Izdavačko-štamparska kuća PLANJAX KOMERC iz Tešnja odmah sam odlučio da u punom kapacitetu idemo u isti. U današnje vrijeme kada je sve veći odliv mladih ljudi iz naše domovine ovo je jedna pozitivna, patriotska, slobodno mogu reći državotvorna priča iz koje svi mi moramo izvući pouku. Svjesni smo činjenice da mi nemamo sve svoje domaće proizvode ali kada iscrpimo nabrojane mogućnosti onda ćemo kupiti nešto što nema porjeklo iz naše domovine. Najiskrenije čestitam PLANJAX KOMERCU na ovom projektu i nadam se da će ih biti još mnogo koji će biti na korist svima nama. Našim prvačićima i njihovim nastavnicima, kao i roditeljima želim sretne i uspješne prve školske dane, da njihove torbe i kuće budu krcate našim, Bosnasko-hercegovačkim proizvodima“, te na taj način damo svoj doprinos i pomognemo našim vrijednim privrednicima.

Bravo PLANJAX KOMERCU za projekat.

Dr.sc Samir Kamenjaković i mr. Muhamed Ibrahimović

prilikom uručenja zahvalnice PONOSNI PRIJATELJ KNJIGE.

 

Na kraju moramo naglasiti da su pored Živinica učešće u ovom projektu uzeli općine i gradovi: Čelić, Bosanska Krupa, Ključ, Bosanski Petrovac, Tešanj, Doboj – Jug, Vareš, Donji Vakuf, Bugojno, Foča- Ustikolina i Goražde.

Poruka svima nama je jedna i univerzalna. Kupovinom i korištenjem domaćih proizvoda gradimo i jačamo našu domovinu, Bosnu i Hercegovinu. Naša će domovina, kupovinom i korištenjem domaćih proizvoda, baš kao i na kraju slikovnice imati bolje puteve, veće fabrike, bolje plaće, razvijenije lokalne zajednice te zadržati naše mlade da ne idu trbuhom zakruhom u bijeli, a po mom mišljenju prije,crni svijet. Kupujmo domaće gradimo Bosnu i Hercegovinu.