Profesor koji je brutalno čekićem napao direktoricu i pedagogicu od ranije poznat Tužilaštvu TK (VIDEO)

Direktorica tuzlanske Gimnazije Ismet Mujezinović Alma Mujkanović i pedagogica Nura Ćosićkić u teškom su stanju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, nakon što ih je čekićem brutalno pretukao profesor engleskog jezika Fuad Isabegović.

Motiv napada je suspenzija Isabegovića sa radnog mjesta u ovoj školi.

U prilogu za TV 1 Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva je saopćio kako je nakon uviđajnih radnji utvrđeno da je Fuad Isabegović došao do škole i otišao do ureda direktorice koju je napao verbalno, a zatim i fizički te joj zadao veći broj udaraca čekićem u glavu, prenosi Tuzlanski.ba.

Nakon napada na direktoricu Isabegović je izašao u hodnik škole gdje je zetekao pedagogicu Nuru Ćosićkić koju također napada čekićem u predjelu glave. Kako se nezvanično navodi u prilogu profesor Fuad Isabegović posljednjih godinu dana imao je određenih psihičkih problema.

Isabegović je važio za strogog profesora. Upućeni kažu da je bilo situacija da ako učenici zakasne na čas profesor Isabegović je znao zaključati učionicu i čas predavati u praznoj učionici.

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona su za TV 1 kazali kako se protiv profesora Fuada Isabegovića vodi predmet zbog napada na službenu osobu.

“Protiv Fuada Isabegovića se u Tužilaštvu TK vodi krivični postupak iz 2018. godine zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. Taj napad se odnosi na napd na službenike BH Telecoma u prostorijama Direkcije Tuzla” – kazao je portparol Kantonalnog tužilaštva TK, Admir Arnautović.

Školstvo u Tuzli ove sedmice puni rubrike crne hronike. Ustanove koje bi od učenika trebale praviti ljude zabavile su se same sobom. Ako ne bude hitne reakcije nadležnih da škole pročešljaju, da ludake, psihičke bolesnike i prodavce diploma maknu iz škola, onda nam ni dno nije granica.

(Vahidin Mujagić/TV1)