Priznanjima „Super žene“ završen peti Festival savremene žene u Tuzli

Ovogodišnji Festival savremene žene koji je održan od 2-5 juna  u Narodnom pozorištu Tuzla,razlikovao se od prethodnih jer se održao na više lokacija u gradu , pored Baše pozorišta gdje je održano nekoliko Mentoring sesija, ali i u vrtiću na Pannonici u sklopu Festivala održana je Yoga za mene,  koja je mnoge oduševila.
Tokom festivala savremene žene održani su raznoliki sadržaji koje su prenijeli pred publikom desetine govornica koje su pričale svoja iskustva iz svijeta biznisa, kulture, umjetnosti, novih tehnologija i drugim djelovanjem sa kojima će biti obogaćene nove generacije. Svojim predstavljanjem na lijepo uređenoj pozornici isticali su svoje priče o postignutom prethodnom periodu svog rada i svoje uspjehe, koje su prenijele na publiku , koja ih je nagradila sa burnim aplauzom. .
Najuspješnijim su dodijeljena priznanja i to je jedina misija, na kojoj su riječi zahvale za sve što su učinile , da unaprijede naše društvo i da prenose svoje znanje na druge.Među uspješnim su bile i mnoge uspješne žene iz zdravstva koje su u vrijeme pandemije pomagale danonoćno bolesnicima i drugim građanima da ne obole od ove teške bolesti. Svakako među uspješnim su i profesorice fakulteta koje prenose znanje na naše studente. Na svečanom otvaranju Festivalu savremene žene, direktorica Festivala Edina Selesković je svojim obraćanjem koje je uvijek ispunjeno sa uspjehom , kao što i sam naziv je festivala, oduševi publiku koja je nagradi sa aplauzom.
Svakako treba se zahvaliti i mnogobrojnim volonterima koji su na svoj specifičan način doprinijeli da festival bude još uspješniji.
Festival savremne žene se ove godine održao u vrijeme početka turističke sezone na Panonici, što je na neki način doprinjeo u obogaćenju turističke sezone Grada Tuzle. Festival su prepoznle i mnoge odgovorne kompanije koje su bili i sponzori ovog značajnog događaja po kojem je Grad Tuzla postao prepoznatljiv u Bosni i Hercgovini i svijetu.
Festival savremene žene su pomogli: Turistička zajednica Grada Tuzle, Turistička zajednica TK, Centralno grijanje Tuzla, NLB Banka, OAZA voda, Vispak, Solana Tuzla, Bh Telecom, Bingo, Violeta, Meggle, Impakt , AKM , Menprom , Cvjećara Čarolija i restoran Zlatnik.
Piše:

Duška REBIĆ