Pripreme u završnoj fazi: Sve spremno za sajam šljive u Gradačcu

Pripreme za organizaciju 49. međunarodnog sajma “Dani šljive” u Gradačcu, jedne od najznačajnijih manifestacija u Tuzlanskom kantonu, uspješno se privode kraju, a organizator do 15. augusta prima prijave za potencijalne izlagače.

– Trenutno imamo oko 300 prijava, ali sigurno je da će taj broj rasti. I danas smo imali nekoliko prijava. Pored izlagača iz BiH dolaze nam izlagači iz Srbije, Hrvatske, Turske i Crne Gore – kaže za Fenu Ensar Mešanović, direktor Turističke zajednice Gradačca, organizatora sajma.

Sajam “Dani šljive” počinje 24. augusta i trajat će do 27. augusta, a otvaranje je planirano na Trgu Alije Izetbegovića u Gradačcu.

 

– Želimo da ovogodišnja sajamska priča bude odličan uvod za sljedeću godinu kada ćemo 50. put organizovati Sajam šljive. Pripreme idu po planu, a ne treba zaboraviti i druge sajamske aktivnosti poput naučnih skupova, kulturno-zabavnog programa, Plave večeri, gastro manifestacije na jezeru Hazna. Gradačac će učiniti sve da bude dobar domaćin i da se gosti osjećaju ugodno u našem gradu – kaže Mešanović.

Cilj sajma je, pored predstavljanja poljoprivrednih i prehrambenih artikala, promocija i bolje povezivanje poduzetništva TK i BiH, pa i privrednih subjekata u regionu te jačanje turizma i turističke ponude.

 

Sajam će se održavati u dvorani Skenderija u Gradačcu, a ulaznice za posjetioce koštat će simboličnih 2 KM.

 

“Dani šljive” u Gradačcu je manifestacija koja je pokrenuta još 1969. godine i godinama je postala jedna od najvažnijih manifestacija na području TK.