Prijave u toku: Biciklistička avantura “Konjuh Adventure” u novom terminu

Prvobitni datum za održavanje Konjuh Adventura 13.14. august je prolongiran zbog lošeg vremena i velikog broja otkazivanja učesnika, a događaj je pomjeren za septembar.

– Ovaj događaj je pokazao odlične rezultate i ogroman potencijal kada su u pitanju biciklistički događaji, tako da sa ponosom možemo reći da imamo jedan od najvećih događaja ovog tipa u našoj zemlji. Kako je ovo jubilarni 6. po redu KA pripremiljen je odličan i zanimljiv sadržaj. Jedinstven po mnogo čemu, ovaj događaj će sigurno ispuniti sva vaša očekivanja i želje kada su u pitanju avanturizam, brdski biciklizam, priroda, kampovanje, saopšteno je iz BK Živinice.

Kroz dva dana provedena u prelijepom ambijentu Zaštićenog pejzaža Konjuh, kampovanje na Paučkom jezeru, vožnja kroz predjele od kojih vam zaista zastaje dah, Zidine, Zelemboj, Vrh Konjuha, Paučko jezero, Djevojačka pećina, Turska kaldrma i mnogo toga… nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

– Kako bi Vam se iskupili za prvobitno otkazivanje, dodali smo još više sadržaja koji će sigurno opravdati sva vaša očekivanja. Da bi učestvovali potrebno je da ponovo popunite obrazac i prijavite se.  Učešće je potpuno besplatno, istakli su organizatori.

Svi učesnici voze na vlastitu odgovornost. Broj učesnika će biti OGRANIČEN.

Biciklistički klub Živinice ni u kojem slučaju na preuzima bilo kakvu odgovornost osim da obezbijedi vodiče na turi kao i drugu potrebnu logistiku. Ali treba napomenuti da je kaciga obavezna na turi i svi koji je nemaju neće moći učestvovati.

Prevoz ličnih stvari (šatora, vreća za spavanje i sl.) od Zlače do Paučkog jezera i nazad je obezbjeđen od strane organizatora.

Zajednička večera i doručak u kampu na Paučkom jezeru su također osigurani a bit ce pripremani po tradicionalnim receptima Bosanske kuhinje koju ce pripremati PREC.

Također, organizator je obezbijedio dio šatora ali učesnici mogu da koriste i svoje lične šatore (što je svakako preporuka).

Značaj i težinu ovog projekta su također prepoznali Grad Živinice, Zaštićeni pejzaž Konjuh, udruženja: KonjuhLab i Prec, te firme: ZH Zola, Aden, Omega, Pekara Algoritam-Inženjering, Dukat.

Link za prijavu do 30. augusta je: https://forms.gle/YmQHr9pSo9uGMGr47

Medijski partneri su: BikeMagazin, Televizija Živinice, RtVTK, Zivinice.ba i Tuzlainfo.

Start je 03.09..2022. u 9 sati na Zlači, a završetak vožnje je planiran idući dan oko 15 sati.

– Ovo nije jednostavna ni bezazlena tura i nije pogodna za početnike. Maloljetni biciklisti će moći učestvovati uz pismeno odobrenje roditelja (obrazac će se nakadno objaviti). Svi učesnici će dobiti i poklon paket, istakli su organizatori.