Prezentacija projekata Omladinske banke Gračanica

U utorak je održana prezentacija rezultata Omladinske banke Gračanica u 2021. godini. Konstatovano je da su ovogodišnjih 10 projekata i dva mikro biznisa uspješno realizovani. Ukupna vrijednost  projekata i mikrobiznisa iznosila je  20.174 KM.

Grad Gračanica i fondacija Mozaik prošle godine su potpisali četvorogodišnji memorandum o saradnji vrijedan oko  32.000 KM, istakao je direktor programa Omladinske banke fondacije Mozaik Željko Paunović.

„Projekti su zaista u funkciji daljeg razvoja, aktivizma i navikavanja na biznis mladih ljudi. Većina projekata je realizovana na potezu Druge osnovne škole, stvaramo preduslove za jedan zaista sportsko-rekreativni omladinski centar. Mi smo pored toga što su se aktivisti uključili sa sredstvima Omladinske banke podržali projekat sa još dodatnim sredstvima da bi stvorili dobre uslove za sport i rekreaciju“, rekao je gradonačelnik Helić.

Mladi aktivisti i vlasnici mikrobiznisa nisu krili zahvalnost za podršku njihovim idejama.

Nakon prezentacije uručene su i zahvalnice za doprinos i podršku realizaciji projekata Omladinske banke Gračanica u 2021. godini.