Prepoznat rad i zalaganje, Grad Tuzla i dalje uz Borisa Kasumovića

Prepoznat rad i zalaganje, Grad Tuzla i dalje uz Borisa Kasumovića

U povodu osvajanja bronzane medalje Borisa Kasumovića na Evropskom karate prvenstvu u Poreču, gradonačelnik Grada Tuzle je priredio prijem za mladog i uspješnog karatistu.
Prijemu su prisutvovali Fikret Selman, predsjednik Karate kluba za osobe sa posebnim potrebama „Student“ , te Borisov trener Nermin Hadžić.


Na takmičenju koje je održano u Poreču od 19. do 23.05.2021., na Evropskom prvenstvu u karateu za seniore, seniorke i parakaratiste nastupilo je ukupno 646 takmičara iz 47 država. Prvi puta su nastupali parakaratisti, a jedinu medalju osvojio je Boris Kasumović.


Boris Kasumović je aktuelni državni prvak, osvajač mnogobrojnih međunarodnih medalja, nekoliko puta je proglašen i najboljim sportistima kantona i grada Tuzle u kategoriji sportista karatista.
Boris Kasumović je član Karate kluba za osobe sa poteškoćama u razvoju „Student“ koji je sestrinski klub KBS Tuzla. Direktor kluba Fikret Selman je izrazio zadovoljstvo podrške Grada Tuzle, te je ovom prilikom istakao: – Imamo podršku grada Tuzle od osnivanja našeg kluba, a Boris Kasumović i njegove aktivnosti su odavno prepoznati od grada pa 4 godine prima stipendiju. Imamo cilj da napravimo jedan Centar za borilačke sportove i da dovedemo Evropsko prvenstvo u naš grad.


Prema riječima Borisovog trenera Nermina Hadžića, Boris je odradio najbolje što je mogao odraditi i zaslužno je osvojio bronzanu medalju. Ako sve prođe kako treba, nadam se Svjetskom prvenstvu u Dubaiju ,da odradimo pripreme i obezbijedimo odlazak na takmičenje i nadam se još boljim rezultatima. U toku je formiranje Prakaratea Saveza BiH, koji će biti član Paraolimpijskog komiteta naše zemlje. Ako obezbjedimo sredstva za pripreme i put Boris Kasumović će ići jer se od njega mnogo očekuje, naglasio je Nermin Hadžić.


Na prijemu u Gradskoj upravi Tuzle, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović je čestitao mladom karatisti na njegovom uspjehu i najavio da će Grad Tuzla pružiti podršku Kasumoviću u sportskoj karijeri.

Ovo je veliki rezutat i to treba da ga dobro proslavimo. Nastaviti ćemo pružati podršku Borisu jer je naš stipendista i na osnovu svojih dobrih rezultata, kao i drugi sportisti – kazao je Imamović.
Na prijemu gradonačelnik Imamović je razmjenio poklone sa nagrađenim sportistom, Borisom Kasmovićem.
Duška REBIĆ