Preporodite suvu kožu: Efektni pilinzi iz kućne radinosti

Vrijeme koje provodimo u svojim domovima idealno je da se pozabavimo njegom prirodnim preparatima od sastojaka koje svako od nas sigurno ima u svojim kuhinjskim ormarićima. Ovog puta to su pilinzi za lice…

Pilinzi za lice imaju važnu ulogu za lijep izgled kože, jer uklanjaju sve nečistoće s kože, čineći je zdravom, gipkom i mladolikom. Ovog puta izdvajamo dva koja vam mogu pomoći ako imate problem sa suvom kožom.

Piling sa kafom

Talog kafe veoma efikasno djeluje na suvu kožu. Ovo je najjednostavniji domaći piling za lice za suvu kožu. Možete da sameljete zrna kafe, a još praktičnija varijanta je da iskoristite ostatke taloga od jutarnje kafe.

Priprema: Dobro promiješajte jednu kašiku kafe, sa jednom kašikom vode. Smjesu nanestie na lice kružnim pokretima. Ostavite da odstoji do 5 minuta i zatim isperite. Ukloniće mrtve ćelije kože i ostaviti je svježom i čistom.

Piling sa kokosovim uljem i limunom

Pilinzi na bazi ulja odgovaraju suhoj koži, a limun će je učiniti dodatno mekanom.

Priprema: Potrebno je da u pola šoljice kokosovog ulja dodate 2 kašičice šećera i sve dobro promiješate. Potom toj smjesi dodajte 1 kašiku limunovog soka. Prije nanošenja operite lice i istrljajte ga pripremljenom smjesom.

(Ljepota & Zdravlje)