Preliminarna lista dobitnika novih stambenih objekata i sanacija objekata na području Kalesije

UNDP u saradnji sa Općinom Kalesija u oktobru 2017.godine raspisao je Javni poziv za odabir korisnika za izgradnju i sanaciju stambenih jedinica uništenih ili oštećenih u poplavama 2014.godine. Riječ je o projektu “Projekat za oporavak od poplava” koji finansira Evropska unija.

Javni poziv bio je otvoren je za gradove/općine: Cazin, Doboj Istok, Domaljevac – Šamac, Goražde, Gračanica, Kakanj, Kalesija, Maglaj, Odžak, Orašje, Sapna, Srebrenik, Tešanj, Travnik, Tuzla, Vareš, Vogošća, Zavidovići, Zenica i Žepče.

Komisija za odabir korisnika a područja općine Kalesija, završila je svoj posao te objavila premiliminarnu rang listu korisnika koji će dobiti izgradnju novih stambenih objekata na području naše općine, ali i preliminarnu listu korisnika koji će dobiti sanaciju stambenih objekata.

Na rezultate preliminarne liste aplikanti mogu uložiti prigovor, u roku od 14 dana od dana objave preliminarne liste. Prigovori se predaju u prostorijama općinske uprave u pisanoj formi. Za svaki zaprimljeni prigovor opštinska/gradska služba je dužna izdati potvrdu o prijemu dokumenta. Dobijenu potvrdu je neophodno sačuvati kao dokaz o uloženoj žalbi.

Komisija za odabir će obavijestiti podnositelja prigovora o donesenoj odluci po prigovoru pismenim putem i utvrditi konačnu rang listu odabranih korisnika u roku od 7 dana po isteku žalbenog roka, saopćeno je iz ove Općine.

(Nezavisni.ba)