Preko 70 zaposlenika Doma zdravlja Tuzla darivali krv

Preko 70 zaposlenika Doma zdravlja Tuzla, darivalo je jučer krv u prvoj akciji na nivou ustanove.

Organizacioni odbor obilježavanja 100-te godišnjice ustanove, sigurnim koracima ostvaruje zacrtane projekte i ciljeve, njih stotinu za 365 dana.

Darivanje krvi je zahvaljujuću saradnji sa UKC-om Tuzla, obavljeno u prostorijama Doma zdravlja, zaposlenici su se odazvali u velikom broju, a bilo je i onih koji nisu bili prijavljeni.

Nedim Osmanović, magistar socijalnog rada, kazao je ovom prilikom da organizacioni odbor radi punom snagom i na mnogo projekata koji će posebno doprinjeti boljem i kvalitetnijem pružanju zdravstvenih usluga na nekoliko odjeljenja.

– Mi želimo ispuniti ono što smo se i dogovorili, ali entuzijazam nam uvijek ide nivo više pa na već postojeće nije nam problem dodati i uzeti još obaveza od ideje do realizacije. Radi se o ekipi izuzetno vrijednih ljudi koji rade punom parom, mnogo je učinjeno, a bit će još više sve za dobrobit naših korisnika zdravstvenih usluga. Cilj je biti i ostati najbolji, kazao je Nedim Osmanović.

Dobrovljno davanje krvi od strane zaposlenika Doma zdravlja Tuzla, prva je akcija ove vrste ali već sada se zna da će preći u tradicionalnu u skladu sa potrebama i mogućnostima ali i na osnovu vremenskih perioda nakon čijeg isteka se krv ponovo može dati.

Ured za odnose s javnošću Dom zdravlja Tuzla