Predstavnik italijanske Agencije za razvojnu saradnju zadovoljan radom vladinog i civilnog sektora

Premijer Tuzlanskog kantona primio je danas eksperta za upravljanje programima za Bosnu i Hercegovinu italijanske Agencije za razvojnu saradnju (AICS) Marca Spada. Sastanku su prisustvovali ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Admir Huskanović, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić, pomoćnica ministra za poljoprivredu Elvira Salihović, direktorica Međunarodnog komiteta za ravoj (CISP) Jasmina Ovčina, direktor Zaštićenog pejzaža Konjuh Enes Modrić i koordinator za poslove EU integracija Senad Ovčina.

Na sastanku je bilo riječi o projektima iz oblasti zaštite okoliša i inkluzivne edukacije koje sufinansira ova agencija a provodi CISP na području Tuzlanskog kantona. Gost je izrazio zadovoljstvo što se realizacija ovih projekata odvija putem organizacija civilnog sektora i njihove dobre saradnje sa resornim ministarstvima.

“Zaštita prirode i razvoj turizma način je da se promijeni slika o Tuzlanskom kantonu kao industrijskom regionu.”,  rekao je premijer Suljkanović te izrazio nadu da će i u narednom periodu Tuzlanski kanton opravdati povjerenje implementacijom novih projekata.