Pravovremena reakcija Službe civilne zaštite Grada Tuzle

Jučer je u posljednjim satima u području MZ Dobrnja, na nenaseljenom području MZ Dobrnja , na nenaseljeno lokalitetu Razinoga, reaktivirano jedno staro klizište, široko 100 ,metara, a dugo 200 metara.

Radi se o lokalitetu na kojem srećom nema stambenih objekata, ali je tokom reaktiviranja, dio naselja ostao bez vodosnabdjevanja jer je klizište oštetilo vodovodnu infrastrukturu.Tokom dana radnici JKP Vodbod i kanalizacija su oštećenje sanirali , te su stanari uspjeli osigurati dotok pitke vode.

Služba civilne zaštite Grada Tuzle je odmah po saznanju izašla na teren, izvršila monitoring i izdala preporuke stanovništvu , te će se u narednom periodu pratiti situacija, kako bi osigurana sigurnost lokalnog puta. Također lokalitet je stavljen kao prioritet za izvođenje osiguranih mjera.

Miralem Mulać , šef Odjela za upravljenje rizicima u Službi zaštite Grada Tuzle, nakon pregleda terena izjavio je da se kompletna lokacija terena nalazi iznad stare jame rudnika što je degradiralo kompletnu širu zonu,te je bio i jedan od razloga reakltiviranja pomenutog klizišta.

D. Rebić