Pravite češće pauze ako idete na put, zbog visokih temperatura

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana savjetuju se češće pauze. Vozači teretnih vozila se mole da se nakratko isključe iz saobraćaja kada primjete da se iza njih formirala duža kolona vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

 

Deminerski radovi izvode se i na magistralnom putu Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće), zbog čega u vremenu od 08.00 do 16.00 sati također dolazi do polusatnih obustava saobraćaja,uz 15-minutna propuštanja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.