Pozorište: Veliki uspjeh živiničkih glumaca u Bugojnu

Teatarski festival „FEDRA“ Bugojno i ove godine ugostio je nekoliko pozorišnih trupa iz cijele BiH i Hrvatske. 46. Festival, donio je mnogo dobrih predstava, novih otkrića i svakako mnogo iskustva za sve učesnike. „FEDRA“ je jedan od nastarijih i najvećih festivala teatra u Bosni i Hercegovini i svakako da je čast biti jedan od učesnika.

Ove godine, Gradsko pozorište Živinice sa predstavom „POTJERA“ Zlatka Jugovića predstavilo se bugojanskoj publici šesti dan festivala. Reakcije publike tokom same predstave a kasnije i za okruglim stolom bile su fantastične i za svaku pohvalu. Razigrani: Marinko Mišić, Murat Hasanagić, Suad Avdagić, Armin Suljić i Adnan Kamberović zabavljali su publiku svojom igrom i šarmom.

Pošto je ovaj festival takmičarskog karaktera, živiničani se kući nisu vratili praznih ruku. Na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada, Suad Avdagić osvojio je nagradu za kostimografiju, Murat Hasanagić nagradu za bravurozno izvođenje lika a naš Armin Suljić jednu od glavnih i najvećih nagrada, nagradu za najboljeg mladog glumca BiH 46. Teatarskog festivala „FEDRA“ Bugojno.

„Sama prilika da učestvujemo na ovom festivalu predstavlja nam veliku čast. Nagrade koje smo osvojili, sigurno da su nam podstrek za budući rad ali donose i određenu dozu ponosa jer smo u Živinice donijeli vrijedne nagrade, nagrade koje su osvjetlale obraz živiničkog pozorišta i čitave Opštine. Što se tiče nagrade koju sam osvojio, sigurno da mi puno znači jer je konkurencija bila izuzetno kvalitetna i jaka. Od 2013. godine igram u pozorištu i svakako da je ovo do sada najveće priznanje koje sam dobio. Zahvalio bih se svima koji cijene naš rad, koji nas prate i podržavaju a nagradu bih posvetio rahmetli amidži, Munibu koji me nekako gurnuo u ovu „pozorišnu vatru“ te 2013. godine preko Murata Hasanagića, čovjeka od kojeg svi mi mladi glumci mnogo učimo i pečemo zanat.“

Armin je igrao u nekoliko dječijih predstava, neke je čak potpisao kao scenarista i režiser ali svakako da su predstave „POTJERA“ i njegovo autorsko djelo „EMINA“ njegova najveća ostvarenja koja su punila dvoranu BKC-a. Pored Armina, tu je i Adnan Kamberović, još jedan naš mještanin, mladi zaljubljenik u pozorište koji niže uspjehe iz predstave u predstavu.

„Velika je čast igrati sa ovakvim glumcima od kojih smo nekada učili a danas dijelimo istu scenu“, izjavio je Adnan povodom ovog zaista velikog uspjeha za Gradsko pozorište Živinice.

(zivinice.ba)