Pozorište mladih Tuzle započelo rad na predstavi „Druže, moja žena si ti“

Piše: Duška Rebić

Započet je rad na predstavi „Druže, moja žena si ti“ čiju adaptaciju teksta i režije potpisuje Adnan Mujkić kojem je ovo 40-i rediteljski poduhvat. Riječ je komediji zabune, a radnja je smiještena u Bosni i Hercegovini.

Predstavu će donijeti mladi glumci i dugogodišnji iskusni glumci Pozorišta mladih Tuzle završenog Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle.
U predstavi igraju Amila Beširović, Kemal Fazlić, Amila Šećerbegović, Mirza Mujagić, Ajla Mušanović, Mirza,Pinjić, Muris Vehabović, ističe reditelj predstave Adnan Mujkić.

“Predstava će svoju premijeru imati u martu 2021. godine na sceni Pozorišta mladih Tuzla(dvorana Kaleidoskop) uz podršku Centra za kulturu Tuzle. Premijera će biti u vrijeme sedamnaestih otvorenih Dana mladih Tuzle kojima će se obilježiti sedamnaest godina postojanja i rada Udruženja „Mladih Tuzle“.” – kaže Mujkić.


Odluku da komedija otvori 17. Dane Mladih Tuzle donijelo je Pozorište mladih u namjeri da vrati vjernu publiku, za koju nije odigrana niti jedna predstava u proteklih godinu dana .