Poziv svim građanima na druženje na Ilinčici u povodu Dana nezavisnosti

U okviru programa obilježavanja 1.marta –Dana nezavisnosti u srjedu 1.3.2023. Grad Tuzla u saradnji sa preduzećima i ustanovama organizuje druženje na Ilinčici.

Druženje će biti upriličeno na platou ispred Doma prirode na Ilinčici, a planirano je da traje od 12-14 sati .
Svečano obilježavanje Dana nezavisnosti BiH organizira Centar za kulturu , Turistička zajednica Grada Tuzle, JKP Saobraćaj i komunikacije d.o.o. JKP Pannonica d.o.o. , a pod pokroviteljstvom Grada Tuzle.

Pozivamo naše građane i sve posjetioce da nam se pridruže na svečanom obilježavanju Dana nezavisnosti , gdje će se posjetiocima dijeliti besplatno jelo i piće zahvaljujući sponzorima : Menprom d.o.o. Gornja Tuzla, Pivara Tuzla, LaBomba i Pekara Kabil, saopštili su organizatori.

U cilju bezbjednijeg organizacije boravka građana, naročito  djece u ulici Put Ilinčica na dionici od raskšće prema naselju Orašje do raskrsnice sa ulicom Krojčica u srijedu 1.3.2023. u periodu od 7-17 sati doći će do prijevremene izmjene režima saobraćaja za sva motorna vozila.Izmjene se odnose na potpunu zabranu saobraćaja motornim vozilima , a izmjene se odnose na navedenoj lokacioji.

D. Rebić