Potpisivan Ugovor “Sistem za obavještavanje i uzbunjivanje građana na području Tuzlanskog kantona”

20.12.2022. godine, upriličeno je potpisivanje Ugovora “Sistem za obavještavanje i uzbunjivanje građana na području Tuzlanskog kantona” između Grada Gračanica i MIBO Komunikacije d.o.o. Sarajevo.

Naime, na osnovu prethodno  potpisanog  Sporazuma o načinu realizacije i finansiranja, te provođenju postupka zajedničke javne nabavke “Sistem za obavještavanje i uzbunjivanje građana na području Tuzlanskog kantona”,  između Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla, Javnog preduzeća za vodoprivrednu djelatnost “Spreča” d.d. Tuzla i Grada Gračanica, realizovat će se i nabavka te sufinansiranje ovog sistema i za grad Gračanicu.

Na području grada Gračanica bit će instalirane 3 elektronske sirene od kojih je jedna u MZ Donja Orahovica, jedna na Hurijama – Straževac te jedna na Sportskoj sali u Gračanici.

Za pomoć i uspostavu sistema za obavještavanje i uzbunjivanje građana na području Tuzlanskog kantona, u ime Grada Gračanica, Direktoru Kantonalne uprave civilne zaštite TK Mirzi Džinoviću sa saradnicima i Menadžmentu JP “Spreča“, zahvalio se Gradonačelnik Grada Gračanica Nusret Helić, uz konstataciju da je ovo plod zajedničke saradnje i da treba nastaviti sa ovim projektima kako bi se na nivou TK uspostavio kvalitetan sistem ranog upozoravanja.

Podsjećamo da svaki od ovih subjekata finansira po jedan sistem obavještavanja i uzbunjivanja.