Potpisano 17 ugovora sa nevladinim organizacijama u organizaciji Turističke zajednice

Potpisivanje ugovora sa 17 nevladinih organizacija upriličeno je danas u organizaciji Turističke zajednice, a po objavljenom javnom pozivu.

Prisutne su pozdravili Predsjednik Turističkog vijeća Nusret Helić i voditelj Turističkog ureda Edin Ibrišević, koji su u uvodnom riječima čestitali udruženjima na odobrenim projektima te naglasili potrebu promocije gračaničkog turizma te obilje turističke ponude.

„Komisija Turističkog vijeća ove godine odlučila je odobriti sredstva za svih 17 prijavljenih udruženja koji su u svojim projektima imali zaista pomena vrijedne manifestacije. Ove godine na raspolaganju smo imali 8.500, 00 KM,  a cilj nam je svake godine povećavati iznos ali i broj prijavljenih udruženja. Iako nedostatna, raduje nas činjenica da će ova sredstva biti iskorištena kao jedan vid podrške i vjetra u leđa. Gračanička udruženja zaista vrijedno rade, svojim manifestacijama učestvuju u turističkoj ponudi cijelog grada i mi im čestitamo na tome“, rekao je između ostalog voditelj Turističkog ureda, Edin Ibrišević.

Odobreni su projekti kulturno-umjetničkim društvima, atletskom klubu ARK Gračanica, moto-klubovima, udruženjima žena, traktoristima, školama fudbala, planinarskom društvu i drugim.

Grad Gračanica