Potpisani ugovori za grantove kulturnih manifestacija Grada Tuzle

U Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla upriličeno je potpisivanje ugovora dobitnika finansijskih sredstava koje Grad Tuzla dodjeljuje za grantove za kulturne manifestacije koje organizuju nevladine organizacije i udruženja iz polja umjetnosti i drugih društvenih djelatnosti.

Ove godine grantovi za kulturne manifestacije u iznosu od 110 hiljada KM odobreni su za 61 manifestacije iz kulture i drugih društvenih djelatnosti.

Kako je istakao gradonačelnik Grada Tuzle, dr.sc.Zijad Lugavić , danas su potpisani ugovori dobitnika finansijskih sredstava koji su pokrenuli sve segmente kulture. Drago mi je da smo podržali ovu manifestaciju i nastojati ćemo da ćemo da povećamo iduće godine.Zahvaljujem se potpisnicima i čestitam na dosadašnjim kvalitetnim projektima koji će doprinijeti unapređenju kvaliteta života građana Tuzle. Kulturni radnici su u svom radu dotakli svaki segment kulture,a to je za bolji život građana. Grad Tuzla je grad kulture, a Grad bez kulture nije grad, naglasio je gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.

Jedan od dobitnika finansijskih sredstava je direktor Pozorišta mladih Tuzle Adnan Mujkić,  koji je ovom prilikom istakao, da će sredstva uložiti za manifestaciju Dani pozorišta mladih koji se organizuju 19-ti put po redu.

Među dobitnicima je i Emir Mešković koji je već isplanirao da će na Trgu slobode praviti veliki parti i  planira da će dovesti dva vrsna muzičara .Već je i profesor Izet Šabotić isplanirao da će otvoriti jednu izložbu , jednu promociju knjige i projekat jedne izložbe koja je posvećena Drugom Korpusu Armije BiH.

Duška Rebić