Potpisani ugovori sa 146 stipendista

Danas su potpisani ugovori za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku 2022./2023. godinu.

Grad Gračanica je ove školske/akademske godine obezbijedio ukupno 146 stipendija za učenike i studente, a prema odluci Gradonačelnika, visina stipendije na mjesečnom nivou ove godine povećala se sa 60 na 80 KM za učenike i za studente sa 120 na 140 KM, a svaki učenik i student dobit će po 10 stipendija.

„Od ukupno 246 prijavljenih učenika i studenata, odobrili smo 80 stipendija za studente i 57 za učenike, s tim što će na ovaj broj biti dodane i stipendije koje prema Odluci Gradonačelnik dodjeljuje za specifična zanimanja, posebno nadarene učenike i studente, sportiste i sl. Koristim priliku da  čestitam svim stipendistima u nadi da će ova stipendija biti dodatna motivacija za vaše školovanje i da ćete u budućnosti biti dobri i odgovorni građani našeg grada“ kazao je između ostalog Gradonačelnik Helić.

Roditelji su također danas sa učenicima prisustvovali potpisivanju ugovora te su zahvalili Gradskoj upravi i Gradonačelniku na afirmaciji mladih ljudi kojima će ova stipendija biti dodatni podstrek za izgradnju svijetle budućnosti.

I ove godine stipendije su se dodjeljivale u pet kategorija: boračke populacije, slabije materijalno stanje, nadareni učenici, deficitarna zanimanja i učenici generacije.