Postavljaju se montažne hale za 45. Sajam šljive u Gradačcu

U Gradačcu će se od 29. avgusta do 1. septembra održati 45. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive, a učešće je do sada najavilo 285 izlagača iz zemlje i inostranstva.

Svakodnevno pristižu prijave izlagača i očekujemo da ćemo imati bogatiji i sadržajniji sajam uz učešće oko 330 izlagača. Ove godine ćemo obilježiti značajan jubilej 50 godina sajma šljive u Gradačcu i radujemo se što ćemo tu godišnjicu proslaviti sa našim dugogodišnjim prijateljima ali i novim poslovnim partnerima, rekao je Hašim Šabanović, direktor Gradačačkog sajma.

Pripreme za ovogodišnji međunarodni sajam su u punom jeku a u narednih nekoliko dana će biti postavljene dvije montažne hale, čime će se za oko 1000 metara kvadratni povećati zatvoreni izložbeni prostor.

U manjoj montažnoj hali će se održati 1. međunarodni sajam pčelarstva u organizaciji Udruženja građana „Pčela“ Gradačac a ocjenjivanje kvalitete meda će se vršiti na Tehnološkom fakultetu u Tuzli. Izlagačima smo ove godine ponudili oko 3.000 kvadratnih metara zatvorenog i 5.000 kvadratnih metara otvorenog sajamskog prostora, gdje će moći izložiti proizvode, ističe Šabanović.

I ove godine biće dodjeljene sajamske medalje za izložene proizvode kao i priznanja za najbolje ocjenjene rakije. Rok za dostavljanje uzoraka izloženih proizvoda je 20. avgust a za ocjenu rakija je do 23. avgusta. Zainteresovani uzorke trebaju dostaviti u prostorije Gradačačkog sajma.

(gradacac.com)