Poslije podne se očekuje razvedravanje u BiH

Jutros je u Bosni i Hercegovini u većini predjela oblačno i maglovito vrijeme, ali poslije podne se očekuje postepeno razvedravanje u većini područja.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Ivan-sedlo 3; Bihać, Bugojno, Gradačac 5; Livno, Sanski Most, Sarajevo, Zenica 6; Tuzla 6; Bjelašnica 7; Grude 10; Mostar 11; Neum 14; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji prije podne preovladavati pretežno oblačno i maglovito vrijeme. Poslije podne postepeno razvedravanje u većini područja. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 12 do 18, na jugu do 22 °C.

Uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se umanjiti. Poželjno je biti oprezniji tokom svježijih jutarnjih sati, prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima. U nastavku dana biće ugodnije, bez padavina, uz povremene sunčane intervale i umjereni porast temperatura, što bi trebali iskoristiti za boravak na otvorenom, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.