Posjeta NJ.E.ambasadora Kraljevine Nizozemske u BiH, Jana Waltmansa gradonačelniku Tuzle

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović sa saradnicima sastao se sa ambasadorom Kraljevine Nizozemske u BiH, Janom Waltmans u BiH i političkim savjetnikom ambasadora Kraljevine Nizozemske, Mirnesom Kurtanovićem.
Gradonačelnik Jasmin Imamović je tokom razgovora upoznao Nj.E. ambasadora Kraljevine Nizozemske o dosadašnjim aktivnostima i projektu Grada Tuzle u oblasti ekonomsko razvoju novih tehnologija, turizmu i poboljšanju kvaliteta života građana sa naglaskom na položaj mladih ljudi u Tuzli i zemlji. Također gradonačelnik i NJ.E. razgovarali su o mogućnosti unapređenja saradnje start-up u Tuzli i Nizozemskoj i načinima na koje ambasada i Vlada Nizozemske u tome može pružiti podršku.
Nj.E. Jan Waltmans , ambasador Nizozemske je ovo prilikom izjavio da mu je veliko zadovoljstvo upoznati gradonačelnika i razgovarati s njim o mnogim političkim pitanjima .Nakon rata Nizozemska je pružila veliku podršku Tuzli.Razgovarali smo o svemu što gradonačelnik i Grad Tuzla pokušali da naprave do daljeg razvoja grada i o tome kako da promoviše  start –up  kompanija , informacijske i komunikacijske tehnologije kako bismo ljude zadržali .Razgovarali smo i o velikim izazovima kada su  u pitanju projekti gradske uprave i provođenju transparentnog provođenju svog budžet a i rad sa mladim ljudima i sljedeći put kada posjeti Tuzlu imaćemo otvorenu diskusiju sa velikom grupom mladih i nakon ovog sastanka ćemo sagledati mogućnosti povezivanja start up kompanija iz Tuzle i Nizozemske , izjavio je NJ.E. Jan Waltmans ambasador Kraljevine Nizozemske.
Gradonačelnik Jasmin Imamović se zahvalio ambasadoru Walmansu na posjeti i iskazao interes za realizaciju zajedničkih projekata, te dodao:

„ Čast mi je da nam je u posjeti ambasador prijateljske Holandije, zahvalan sam na brizi o našim ljudima koji žive u Holandiji na pomoći i podršci koju je Vlada Nizozemske pružila Tuzli. Zadovoljan sam razgovorom o važnim temama i visokom stepenu saglasnosti kada je u pitanju sigurnost BiH,kada je u pitanju pomoć start upiom kada su u pitanju prilike za mlade pogotovo novim tehnologijama i razvoju ekonomije i razvoju ovog društva , na način da mladi treba da dobiju više prilika u ovom društvu“-istakao je gradonačelnik Imamović.

Piše:  Duška REBIĆ