Posjeta generalnog Konzula Repubilke Hrvatske Gradu Tuzli

Vršilac dužnosti gradonačelnik Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić 23.2.2023 godine sastao se sa generalnim konzulom Republike Hrvatske u Tuzli, Ivanom Bandićem.

Generalni konzul Ivan Bandić, zahvalio se v.d. gradonačelniku na ukazanom vremenu i gostoprimstvu, te uputio čestitku na postignutim rezultatima na posljednjim prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada tuzle. Takođe je izrazio zadovoljstvo zbog današnjeg susreta i zahvalio se generalnom konzulatu na posjeti Gradu Tuzli.
Tema sastanka bila je nastavak višegodišnje uspješne saradnje između Grada Tuzle i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Tuzli u području ekonomije, kulture, sporta i nauke, kao i nastavak dobre saradnje Grada Tuzle sa gradovima u Republici Hrvatskoj kroz realizaciju zajedničkih projekata i programa prekogranične saradnje.

“Važno je da imamo dobru saradnju sa svima koji će pozitivno promovisati Grad Tuzlu u ekonomskom, društvenom kulturnom i sportsko, smislu. Višestruka je korist svih , ne samo kada se povežemo, nego, kada je još važnije, održavati te veze. Uvijek je više onoga što je dobro i što nas povezuje , nego onoga što je loše i što nas razdvaja”, istakao je dr.sc. Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle.

Generalni konzul , Ivan Bandić također je naglasio da Generalni konzulat Republike Hrvatske u Tuzli ostaje otvoren prema Gradu Tuzli za dalju podršku i saradnju, te da BiH i Republika Hrvatska ima iskrenog prijatelja na svom putu euroatlanskoh integracija i dugoročni mir u zemlji.

D. Rebić