Policija u Vitezu oduzela 15 kilograma speeda

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (SBK) u akciji tokom proteklog vikenda pronašli su oko 15 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

“Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, aktivnosti su usmjerene na pretres kuće i pratećih objekata u mjestu Očice, općina Vitez, koje koristi J.I. rođen 1980. godine iz Zenice. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 15 kilograma bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed”, saopšteno je iz MUP-a SBK-a. Osim toga policijski službenici Sektora kriminalističke policije su u nedjelju od 17.10 do 18.30 sati na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik u Starom Vitezu izvršili pretres porodične kuće i trgovačke radnje koju koristi O.Đ. (1979.) iz Zenice.

Tom prilikom, pronađena je i oduzeta određena količina suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. Osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. | Preuzeto sa: https://tuzlanski.ba/crna-hronika/policija-u-vitezu-oduzela-15-kilograma-speeda/