Pojačano prisustvo policije u blizini osnovnih i srednjih škola u Tuzli

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona naložili su svim policijskim stanicama da pojačaju prisustvo saobraćajne i krim policije u blizini osnovnih i srednjih škola kao i na pješačkim prelazima frekventnih raskrsnica.

”Cilj je upozoriti učesnike u saobraćaju na početak školske godine i na najmlađe jer oni još ne znaju prepoznati saobraćajne znakove. Cilj nam je smanjiti broj saobraćajnih nesreća i stradanje osoba. Bitno je i što će kriminalistička policija pojačati prisustvo iz razloga što su učenici osnovnih škola najranjiviji što kriminalci koriste i moguće su krađe mobitela i novca”, rekao je portparol MUP-a TK Izudin Šarić.

Iz MUP-a poručuju djeci i njihovim roditeljima da se od malena uče poštivanju saobraćajnih propisa, a to se prvenstveno odnosi na oprez prilikom prelaska ulice na označenim i signaliziranim prelazima.

”Samo od malena učeći djecu stvaramo kod njih navike”, poručio je Šarić.

Policija poziva direktore osnovnih i srednjih škola da organizuju edukativna predavanja o sigurnosti u saobraćaju. Svi zainteresirani za ovaj vid predavanja trebaju se obratiti pismeno komesaru MUP-a TK.

(Fena)