Pojačan promet vozila na GP Bosanska Gradiška, Gradina i Velika Kladuša

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a učestali su odroni zemlje (i)ili kamenja.

Iz BIHAMK-a, stoga, apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 04.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Zbog radova, saobraća se usporeno na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Usljed aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima – Bosanska Gradiška, Gradina i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta, podaci su BIHAMK-a.

Povodom Nove godine, do 03.01.2022. god. do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.