Počinje izgradnja Doma kulture u Sapni

Za potrebe mještana u općini Sapna neophodna je izgradnja adekvatnog Doma kulture. Tim povodom, ovu općinu su danas posjetili federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i ministar za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi Tuzlanskog kantona Mirsad Muhamedbegović.

Razgovarali su o dugogodišnjoj potrebi mještana Sapne, a koja podrazumijeva izgradnju multifunkcionalnog Doma kulture.

Načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović upoznao je ministre o dosadašnjim aktivnostima po pitanju izgradnje Doma. Općina je osigurala neophodnu parcelu i upotrebne dozvole s priključcima na komunalnu i elektro mrežu.

Za tu namjenu potpisan je i sporazum o udruživanju sredstava između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK i Općine Sapna.

Kako je navedeno, ukupna vrijednost projekta je 700.000,00 KM. Općina Sapna će osigurati dodatnih 300.000,00 KM iz sredstava Evropske unije u okviru inicijative “Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ s kojom će Općina potpisati poseban sporazum o načinu i implementaciji, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.