Gradačac-Početak radova na rekonstrukciji gradskog trga

Nakon višemjesečnih priprema te stvaranja potrebnih uslova za uvođenje u posao odabranog izvođača radova , danas su i zvanično započeli radovi na rekonstrukciji i izgradnji gradskog trga u Gradačcu. Tim povodom danas je održan sastanak predstavnika Općine Gradačac, zamjenika koordinatora gosp. Omer Faruk ALIMCI,Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj ( TIKA ) predstavništvo za BiH i predstavnika firme Balegem d.o.o. izvođača radova.

Nakon sastanka predstavnici Općine Gradačac, TIKA-e i firme Balegem d.o.o.  obišli su buduće gradilište i upoznali se na licu mjesta sa budućim radovima na izgradnji gradskog trga.

Predstavnik TIKA-e je rekao da je veoma bitno da se ova saradnja ostvarilia i u Gradačcu budući da Bosna i Hercegovina i Republika Turska imaju dobre odnose i saradnju što se ogleda u dosadašnjem nizu realizovanih projekata.

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić je istakao da mu je veoma drago što su počeli radovi na izgradnji gradskog trga i da se nada da će se radovi završiti planiranom dinamikom i  bez većih problema.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi oko 700.000 KM  a završetak radova planiran je za kraj avgusta,  odnosno početak septembra ove godine.