Počela prodaja ulaznica za 15. Festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”

Manifestacija mjesec sevdaha u Tuzli završava sa takmičarskom i revijalnom večeri 15. Festivala sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ koji je odavno postao tradicionalan događaj u Tuzli. Ova dva događaja će se održati od 29. novembra do 30. novembra 2023. godine u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, a organizatori su najavili mnogo poznatih imena sa naše estrade koje će publika imati priliku slušati i gledati uživo u Tuzli 30.novembra u Bosanskom kulturnom centru.

Festival “Sevdalinko u srcu te nosim” je jedinstven događaj posvećen sevdalinci u svijetu koji ima društvenu i kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvrijednije muzičke baštine naših prostora. Tokom godina razvijena je velika mreža podrške i kreirano je preko 200 dešavanja u Bosni i Hercegovini i šire, te svakodnevna promocija i afirmacija sevdalinke kroz medije, nastupe i rad. Na dosadašnjim festivalima je učestvovalo preko stotinu vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Holandije, Austrije i drugih zemalja.

Dana 09. novembra 2023. godine je počela prodaja ulaznica za 15. Festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”, po cijeni od 10 KM za takmičarsko i od 10 KM za revijalno veče. Ulaznice možete kupiti svaki radni dan od 08 – 15h na biletarnici BKC-a Tuzla, kao i putem rezervacije na +38735311070

BKC TK