Plivački klub Zmaj-Alpamm Tuzla učestvovao na 37.MPM “Harkanj Sprint 2022” u Harkanju-Mađarska

U Harkanju(Mađarska) održan je 3.9.2022. jedna od najstarijih plivačkih mitinga u regionu i Evropi 37.Međunarodni plivački miting”Harkanj Sprint 2022”koji je ujedno i memorijal “Dr Jozsef Vlakovito” .
Plivalo se na otvorenom olimpijskom(50 metarskom ) bazenu sa 8 staza ii elektronskim mjerenjem.
Na ovom izuzetnom jakom plivačkom mitingu učestovalo je 6 zemalja, Hrvatska, Mađarska, Srbija, Slovačka, Rumunija i Bosna I Hercegovina koji su predstavili ukupno 24 plivačkih klubova.
Zmajevci su osvojili 4 medalje(2 zlatne, 1 srebrenu i 1 bronzanu)i nastupili sa 6 takmičara( 4 djevojčice i 2 dječaka): Zerina Vrabac, Emina Mujezinović, Ajla Sejranić, Naida Prcić, Andreo Đedović i Mirza Softić.
Ostvareni su sljedeći rezultati:
Zerina Vrabac(10) je osvojila 4 medalje , dvije zlatne je osvojila u disciplini 50 delfini i 50 metara leđno, 1 srebrenu medalju u discipline 50 prsno i 1 bronzanu medalju osvojila je u discipline 50 metara slobodno.
Ostali naši plivači su isplivali svoje najbolja vremena, ali nisu imali sreće da dođu do pobjedničkih postolja.S obzirom da je ovo tek prvo takmičenje u novoj plivačkoj sezoni 2022/2023 , te na olimpijskom / 50 metarskom bazenu u kojem naši plivači nemaju priliku trenirati , zadovoljni smo sa postignutim rezultatima naših mladih plivača. Ovim putem čestitamo našim takmičarima i želimo im puno sreće i uspjeha u nastavku plivačke sezone, ističu iz PK Zmaj Alpamm Tuzla.
Posebno napominjemo da mladi zmajevci, kao i ostali tuzlanski plivači( njih preko 500) od 27.6. 2021 godine  nemaju adekvatne uslove gdje da treniraju najzdraviji sport koji oni vole najviše.Prije nekoliko godina bili su najbolji u državi, standardni reprezentativci na svim velikim taklmičenjima, ističe Šef Stručnog štaba PK “Zmaj Alpamma” , mr.sc.Muhamed Smajlefendić.
Tuzla i Tuzlanski kanton nemaju Olimpijski bazen ili bilo kakav drugi bazen.Ovim putem koristimo prilku da pozovemo članove za upis u školu plivanja “Zmajček”.Upisati se mogu djevojčice i dječaci od 5 godina starosti .Škola se održava u bazenu hotela Mellain 2 puta sedmično od petka 18:30-19 i nedeljom od 18-19 sati.
Za više informacija na broj 061 185-391.,ističe trener PK “Zmaj Alpamma, Omer Delalić.
Piše: Duška REBIĆ