Pet uhapšenih u Živinicama, pronađeno oružje

Pet osoba je uhapšeno u policijskoj akciji na području Živinica zbog sumnje da su u proteklih mjesec dana izvršili razbojništva u sportskim kladionicama i benzinskoj pumpi.

“Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Živinice došli su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela razbojništvo, počinjenih u proteklih mjesec dana, do saznanja da se u vezu sa izvršenjem mogu dovesti I.A. (22), I.P. (23), M.S. (19), H.O. (20) i S.B. (20)”, potvrdila je za federalne medije portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.

Kapidžićeva navodi da je riječ o osobama koje su nastanjene na području Živinica, a sumnjiče se da su uz prijetnju vatrenim oružjem i opasnim oruđem izvršili četiri krivična djela razbojništva nad zaposlenima u sportskim kladionicama i benzinskim pumpama.

U policijskoj akciji pronađena su i privremeno oduzeta dva startna pištolja, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Nad uhapšenima je izvršena kriminalistička obrada, te će danas uz izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje.