Pet najvećih muških laži

Ako ste mislile da se samo mi žene opterećujemo stvarima poput starosti i fizičkog izgleda, varate se. Muškarci su jednako nesigurni oko istih stvari, a često ih se toliko stide da o njima i lažu.

Višak ili manjak kilograma

Iako žene rijetko govore da imaju više kilograma nego što zaista imaju, muškarci često povećaju tu cifru, posebno ako su poprilično mršavi. Istraživanje je pokazalo da 60% muškaraca smanji, a 40% poveća brojku kada je riječ o kilogramima.

Visina

Muškarci nižeg rasta često se osjećaju vrlo nesigurno u prisustvu djevojaka na visokim štiklama, pa zbog toga ponekad izbjegavaju mjesta na kojima je to uobičajen dress code.

Godine

Možda će u pubertetskim danima slagati da su koju godinu stariji, ipak, muškarci se ponekad osjećaju nesigurno zbog godina pa ih često smanje i za cijelu deceniju.

Stanje na bankovnom računu

San većine muškaraca je da budu dovoljno dobro situirani kako bi mogli izdržavati porodicu, posjedovati željeni auto i jednostavno se osjećati imućno. Uz to ide i činjenica da veliki broj žena finansije privlače gotovo jednako kao fizički izgled, pa nije čudno ako se muškarac osjeća nesigurno bez dostatnih finansijskih sredstava.

Seksualno iskustvo i sposobnost

Ovo je, pogađate, tema o kojoj muškarci najviše lažu. Svako želi ostaviti dobar utisak, što na društvo, što na ljepši pol, pa se brojke u svakom smislu preuveličavaju.

(Nezavisni.ba)