Penzioneri Gradačca obilježili Dan penzionera

Povodom Dana penzionera/umirovljenika u Federaciji BiH 25. oktobra, danas je održana svečana sjednica Skupštine Udruženja penzionera/ umirovljenika Grada Gradačac na jezeru Hazna u Gradačcu. Svečanoj sjednici prisustvovali su svi članovi Skupštine na čelu sa predsjednicom Skupštine penzionera/ umirovljenika Grada Gradačac Bahrijom Adrović. Od prisutnih gostiju, članovima Skupštine se obratio predsjednik Skupštine penzionera/ umirovljenika TK Ibrahim Kamenjašević. U svom izlaganju istakao je težak položaj u kome se oduvijek nalazi ova kategorija građana i njihovi neregulisani zahtjevi od nadležnih institucija.
Naveo je probleme da penzije ne prate adekvatno rast plata i povećane troškove života, neispunjenje obaveza o isporuci energenata za zimu  i neozbiljan odnos države prema ovoj  najstarijoj i najugroženijoj kategoriji društva.  Skupu se obratio Džemal Delić ispred kolektiva Radio Gradačac i istakao stalno angažovanje ovog kolektiva po pitanjima penzionera i njihovih potreba, te stalnu potporu njihovom radu i zahtjevima i medijskoj promociji istih.
Poslije radnog dijela ove svečane sjednice Skupštine penzionera/ umirovljenika Grada Gradačac, nastavilo se sa druženjem članova Skupštine i gostiju na predivnom jezeru Hazna, mogli bismo reći da bi se bar na tren zaboravili problemi koji svakodnevno prate ovu populaciju, kao i na trenutnu političku krizu i kod nas i u svijetu.
Suad Krajnović