OU Tupković: Primjer kako treba pomagati drugima

Članovi Omladinskog udruženja džemata Tupković jučer su uspješno realizovali akciju kupovine ramazanskih paketa za 12 porodica u stanju potrebe.

Kupljeno je 12 paketa osnovnih životnih namirnica i sredstava za ličnu higijenu za 12 porodica iz Tupkovića u ukupnom iznosu od 1200 KM. Također, za 4 porodice pored namirnica uručene su i novčane donacije u ukupnom iznosu od 160 KM.

Uglavnom, se radi o porodicama koje nemaju nikakvih primanja ili imaju minimalna, te im je ova pomoć u svakom slučaju dobrodošla. Ovi paketi ne mogu riješiti probleme ovih ljudi, ali ih mogu bar malo ublažiti i ramazanske dane im učiniti ljepšim i ugodnijim.

Ovo je bila još jedna u nizu humanitarnih akcija koje implementira Omladinsko udruženje džemata Tupković. A sve aktivnosti ovog udruženja možete pratiti i na facebook stranici: Omladinsko udruženje džemata Tupković…

Članovi ovog udruženja poručuju: “Ramazan je prilika za preporod naših duša ali i naše zajednice. Zato pokažimo solidarnost prema onim slabijim i siromašnim u našim lokalnim zajednicama. Udijelite sadaku, pa makar to bilo i malo, jer sadaka briše grijehe i povećava opskrbu. Ramazan Mubarek Olsun”!

(Ismet Korajac – zivinice.ba)