Otvorena izložba slika „Mojih 40“ autora Emira Hamzića iz Tuzle

U Ateljeu „Ismet Mujezinović“ u Tuzli u sklopu Centra za kulturu Tuzla otvorena  je izložba pod nazivom „Mojih 40“, autora Emira Hamzića ,likovnog ukmjetnika iz Tuzle.
Ovo je njegova četvrta izložba sa kojom se autor predstavio sa svojih 40 radova, velikog formata, a uz svaki rad je urađena i reprodukcija manjih dimenzija, što je još više dalo jednu notu više ovom opusu.
Mnogobrojna publika je uživala u velikom galerijskom prostoru koji je bio ukrašen sa djelima sa svih uglova živih boja, sa kojih se u ovo vrijeme, dok provejava susnježica napolju mogli da uživaju u predstavljanju puteva, tuzlanskih sokaka, drveća sa granjem, tuzlanskih ulica, tuzlanske česme, tuzlanske čaršije u kojoj je predstavljen i sat da se ne brinu šetači da će zakasniti na bilo koji put u toku dana.
Zadovoljan je bio i predsjednik Udruženja likovnih umjetnika TK , Nisad Hamzić koji je ponosno čekao otvorenje izložbe uz još neka članove ovog udruženja.
Na otvaranju izložbe prisutnima se obratila portparol Centra za kulturu Tuzla, Maja Hodžić, koja je predstavila autora izložbe, tuzlanskog umjetnika Emira Hamzića koji se obratio publici:

„Početkom 2020 godine mi se rodila ideja da pripremim izložbu  i nakon 15 mjeseci sam odlučio da krenem sa realizacijom svoga sna.Nisam se fokusirao na određivanje tematike izložbe, odlučio sam da to budu inspirativni momenti.Odlučio sam da sve bude istih dimenzija, formata 105 cm x 55 cm koristeći se špahtlom i uljanim bojama. Iako sam imao volju da za svoj 58 rođendan uradim 60 radova sa kojim ću se predstaviti publici, ali sam u novembru 2020 prebolovao Covid-19 i to je trajalo 2 mjeseca što mi je vrijeme u izolaciji davalo podstreka da stvaram svoja djela za izložbu.
U svom opusu pripremio sam razne motive koje sam prenio na platno i papir, omiljene tehnika, ulje na platnu i akvarel“, istakao je autor izložbe Emir Hamzić.
Svakako o autoru treba zabilježiti, da je rođen u Tuzli 1962 godine, slikarstvom se bavi još od djetinjstva, član je Udruženja likovnih umjetnika TK sa kojima je izlagao nebrojeno puta. Njegove omiljene tehnike su ulje na platnu i akvarel, a od 2015 godine ima svoju vlastitu galeriju umjetničkih slika u Tuzli „Tuzla Art“.
Izložba ostaje otvorena do 14.januara 2022 godine i svi zainterosovani je mogu pogledati svakim radnim danom od 9 do 16 sati, a izložba je prodajnog karaktera, ističu organizatori.
 

Piše: Duška REBIĆ