Otvorena 16.sezona Klizališta na Panonici u Tuzli

Za Dan državnosti 25. novembra 2022.godine sveačano je otvorena 16.sezona Gradskog klizališta na Kompleksu Panonskih jezera u Tuzli. Ovaj događaj su uljepšali sa svojim nastupom klizači iz Kluba sportova na ledu UNITY Sarajeva koji su sa svojim posebnim nastupom na ledenoj plohi oduševili sve prisutne koji u velikom broju opkolili klizalište , koje je ove noći posebno sijalo.
Kako je osmislio direktor JKP Panonika Tuzla,Maid Porobić, ove sezone je organizovano mnogo novih sadržaja i zabava, a povećana je i površina ledene plohe, pa je sada 650m2., a i osmislio je i ledeni tobogan površine 30 metara sa spuštanjem sa ledenim jastucima, a otvoreni su i prostori kućice u kojim se izdaja  oprema za klizanje u posebnim bojama za klizaljke. Posebnost je i mnogo sadržaja, muzike , klizanje pod maskama nagrade,čak i novi ugostiteljski objekat za goste i sve koji dođu da se osvježe sa sokovima i drugim pićima i sendvičima i slatkišima, ističe direktor Porobić.
Klizanje je i ove sezone otvorila klizačica Zana Husedžinović iz Klizačkog kluba UNITY Sarajeva , koja je oduševljena da je stigla na otvaranje sa svojim klizačima.Kako ističe , naučila je klizati kao djevojčica i uživa u klizanju koje pomaže zdravlju, kao i sve sportske aktivnosti, a pored toga na ovakvim manifestacijama se upozna i mnogo prijatelja.
Na otvaranju 16.sezone klizanja je prisustvovao i pomočnik načelnika za ekonomski razvoj , poduzetništvo i privredu, Zijad Lugavić, koji ističe, da mu je drago da prisustvuje otvaranju ove sezone klizanja sa kojima će početi i manifestacija Zima u Tuzli 9 decembra na Trgu slobode uz mnogo sadržaja da se zabave građani svih generacija.Posebno se zahvaljujem svim javnim preduzećima i ustanovama koji su pomogli i potrudili se da uljepšaju nove sadržaje u kojima će uživati i mališani i starije generacije u čarobnom ambijentu, naglasio je Lugavić.
Za ljepotu klizanja zaslužan je i Armin Karabegović , saradnik za sport i sportske aktivnosti , koji posebno naglašava da je novina značajna , ledeni tobogan  30 metara, koji je predviđen za djecu od pet godina i stariji , da se spuštaju na ledenim jastucima,u ležećem položaju, a ona mlađa uz podršku starijih dok se ne nauče. Imamo i malo klizalište na kojima imaju i popularne mede za pomaganje dok se nauče , a posebnost je i Škola klizanja koja je u saradnji sa JU „Naše dijete“ u kojoj će mališani naučiti da kližu po ledenoj plohi . Pored toga organizovano je ove sezone i nagrada za najbolju fotografiju, klizanje pod maskama, maskenbal, klizibal i sve naravno uz muziku koja je neizostavna svake klizačke sezone, ističe Karabegović.
Cijene su ostale iste kao i prošle sezone, pozivamo sve građane da dođu na Panoniku da uživaju, poručuju iz Panonike.

Duška REBIĆ