Otvoren 4. Festival savremene žene u Tuzli


U Ateljeu “Ismet Mujezinović “ u Tuzli i u Hrvatskom centru svečano je otvoren 4. Festival savremene žene u Tuzli. Na festivalu učestvuje 100 govornica iz 17 zemalja svijeta, a na Festivalu su učesnice tri ambasadorice, te druge uspješne žene iz cijelog svijeta koje su podijelile svoje znanje i iskustvo mentorišući žene u BiH.

Mi se ne bavimo ženskim pravima, ali smo odlučili da jedna žena treba drugoj pomoći, da bi uspjela i da ne ostane sama. Svaka govornica govori po 20 minuta o njihovim uspjesima, padovima i rezultatima, istakao je predsjednik Upravnog odbora Festivala savremene žene, Zlatko Berbić.

Na Festivalu je između ostalih i žena koja je bila nominovana za Nobelovu nagradu, direktorica Evropske banke za razvoj za regiju, a najuspješnije priče su iz raznih segmenata života, kao i iz mode  svaki dio lifestyle.


-Ovaj događaj daje novu dimenziju u manifestacijama turizmu na području Tuzlanskog kantona. Ova manifestacija je prepoznata od strane resornog ministarstva i Vlade TK i uvrštena je u manifestaciju od značaja za Tuzlanski kanton- istakao je MInistar trgovine, turizma i saobraćaja TK, Hamza Bešić.


Pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i saobraćaj TK, Dželmina Huremović je istakla da se već četvrtu godinu družimo na Festivalu savremene žene, a Ministarstvo trgovine, saobraćaja i turizma TK,kao i Vlada TK je od početka prepoznala značaj ovakve manifestacije za okupljanje žena koje imaju značajne karijere, koje mogu biti motivacija mladim ženama i djevojkama, naglasila je Huremović, te dodala da Festival ima veliki značaj poslovno, kulturno i zabavno.

Festival Savremene žene traje do 20. juna.


 Duška REBIĆ