Otvoren 12. Međunarodni sajam GRAPOS EXPO 2023. u Gračanici

U Gračanici je ,uz prisustvo delegacije Vlade FBiH, predstavnika diplomatskog kora, Vlade TK, privrednih i obrtničkih komora, međunarodnih organizacija i mnogih gostiju i građana, otvoren 12. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta ,, GRAPOS EXPO 2023.”
Sajam su presijecanjem vrpce otvorili premijer F BiH Nermin Nikšić, gradonačelnik Gračanice Nusret Helić, predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Mirsad Helić i ministar privrede TK Edin Duraković. Na oko 18.000 kvadratnih metara, oko 150 izlagača iz zemlje i inostranstva su izložili svoje proizvode iz oblasti metalske industrije, industrije hemije i nemetala, prerade plastike, građevinske i drvne industrije, te mali obrti i drugi. Sajam je organizovao Grad Gračanica i Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica a tehnički izvođač je BOMS-EXPO, te svi zaslužuju pohvalu za izuzetnu organizaciju ove manifestacije, kao i svi zaposlenici i izlagači na izuzetnoj ljubaznosti, gostoprimstvu i uslužnosti.
-Zajedno sa privrednicima radimo na stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta i mogu da najavim da privodimo kraju i već u sljedećoj sedmici bi trebali sa partnerima da počnemo razgovarati o setu fiskalnih zakona, zakona koji bi trebali da stvore puno bolji privredni ambijent, rasterećenje privrednika, povećanje minimalne plate, kao i stvaranje boljih uslova rada – naveo je premijer F BiH Nermin Nikšić u svom obraćanju prilikom otvaranja Sajma.
Osim izložbenih aktivnosti, Sajam će biti domaćin mnogih zanimljivih prezentacija i panela, diskusija o aktuelnim temama kao i drugim aktuelnim temama a svoj rad završava 23.septembra 2023. godine.
Tekst: Suad Krajnović
Foto: Ammar Krajnović