Otvaranje sezone klizanja na Panonici u petak u 10h

Svečano otvaranje sezone klizanja ove godine na Kompleksu Panonskih jezera  koje se očekuje 25 novembra , obradovalo je mnogobrojne mališane, ali i druge da bar posmatraju kako se kliže, čija graja dopire cijelim prostorom Panonike koja je ukružena sa drvećem sa kojih preleću ptice, kao da sei one raduju da su radovi pri kraju.Otvaranje sezone klizanja će biti upriličeno nastupom klizačica iz Kluba sportova na ledu UNITY Sarajevo.
Prema riječima direktora JKP Panonika Tuzla, Maida Porobića, ove godine planirani su noviteti, među kojima su i ledeni tobogan sa  jastucima, posebni za zabavu najmlađih.
Ova 16 sezona iza nas ima bogatu tradiciju , preko 250 hiljada klizača je klizalo, a mnogi mališani su pohađali i Školu klizanja , pa se nadamo da će i ove sezone mnogi učiti da kližu po prvi puta na plohi koja je već pripremljena . Sarađujemo i sa ustanovom „Naše dijete“čiji mališani dolaze , a imamo i opremu za najmlađe jer klizanje je postalo popularno u Tuzli , pa smo se potrudili da završimo na vrijeme jer je klizanje zdravo i boraviti na zraku , dobo je za zdravlje.
U toku rada klizališta realizovati će se veliki broj muzičkih, zabavnih i rektreativnih događaja, maskenbal , DJ disko Kids day , te različite nagradne igre. U toku mjeseca ćemo organizovati ćemo i školu klizanja za najmlađe, ističe direktor Porobić , te naglašava:- Ove sezone cijene klizanja su ostale iste, tako će klizanje za 1h sa vlastitim klizaljkama biti cijena 2, 5 KM, sa iznamljenim 3, 5 KM, grupno od 10 i više osoba 2, 5 KM.Vikendom je cijena za 1.sat-3, 5 KM , sa iznamljenim  klizaljkama je je 5, 5 KM, a grupno od 10 i više osoba je 4, 5 KM. Radno vrijeme je svaki dan od 10 do 22 sata- ističe direktor Maid Porobić.
Duška REBIĆ