Otkriveni detalji dodjele Oskara: Intimna ceremonija uživo bez Zooma

Organizatori ovogodišnje dodjele Oskara su otkrili određene detalje navodeći da će se uprkos pandemiji sve odvijati kao i proteklih godina.

To znači da tokom ceremonije neće biti Zoom poziva, a dres kod za crveni tepih ne obuhvata trenerke i patike već prava gala izdanja.

“Onima koji neće biti u mogućnosti prisustvovati zbog ranije zakazanih obaveza ili nelagode koju im predstavlja putovanje, dajemo na znanje da neće biti mogućnosti javljanja u dodjelu putem Zooma”, naveli su producenti Stiven Soderberg, Stejsi Sher i  Džesi Kolins.

U pismu koje je poslano svim nominovanim navedeno je da je cilj omogućiti što bolji provod učesnicima i prirediti spektakl gledaocima.

“Trudimo se pružiti sigurno i zabavno veče svima vama lično, kao i milionima ljubitelja filma širom svijeta, a osjećamo kako u tome ne bismo uspjeli kada bismo događaj organizovali u virtuelnom obliku”, istaknuto je.

“Ceremonija će biti intimna”, navela je Akademija, tijelo koje nadgleda dodjelu Oskara, obećavajući da će se sve odigrati pazeći na sve sigurnosne epidemiološke mjere predostrožnosti, prenio je Klix.ba.

Svi prisutni će prethodno biti testirani, a na terenu će tokom cijele večeri 25. aprila postojati zaštitni tim za virus korona. Cijeli događaj će se tretirati kao “aktivni filmski set”, stoji, između ostalog, u pismu producenata.

Dodjela Oskara trebala bi se održati na stanici Union u centru Los Anđelesa 26. aprila, a biće i nekih elemenata uživo iz uobičajenog doma ceremonije u pozorištu Dolbi u Holivudu. Otkrivene su i sve mjere za one koji će na dodjelu doputovati iz drugih gradova i zemalja.

Što se tiče odjeće, u proteklih 20 godina samo jednom je prekinut uobičajeni dres kod i to 2001. nakon terorističkog napada na World Trade Centar. Ove godine, bez obzira na pandemiju i tragediju koja je pogodila milione ljudi, organizatori su se odlučili nastaviti u klasičnom elegantnom stilu. Tema dodjele 2021. je – Stories Matter.

“Cilj nam je spoj inspiracijskog i aspiracijskog, što pojednostavljenim rječnikom znači da je sasvim kul ako želite doći svečano obučeni, ali ne i ležerno”, navodi se u pismu, piše Sky News.