Osumnjičeni za ubistvo starca kod Laktaša sproveden u Tužilaštvo

Uhapšeni Bogdan Vajukić (22), osumnjičen za ubistvo starca u Koljanima kod Laktaša, sproveden je u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka gdje će ga ispitati postupajući tužilac.

Podsjećamo, on se sumnjiči za ubistvo Gojka Veselića (76) iz Koljana kod Laktaša čije je tijelo u utorak pronađeno u bunaru u dvorištu njegove kuće.

Osumnjičeni ga je prema prvim informacijama nasmrt pretukao rukama i nogama, a sumnja se da je ubistvo počinio u nedjelju naveče te da se sutradan taksijem vratio u selo, kako bi tijelo ubacio u bunar.

Za ovaj zločin osumnjičen je Bogdan Vajukić od ranije poznat po nasilničkom ponašanju. Motiv za ubistvo nije poznat, ali je kuća žrtve bila ispreturana.

U nedjelju je, kako nam je ispričano, pokušao opljačkati i komšije ubijenog Veselića.

“Budući da je Vajukić u nedjelju naveče bio priveden nakon prijave da je pokušao ući u kuću starije mještanke i njene kćerke, postoji sumnja da je sutradan, kada je pušten, došao na mjesto zločina. Policija istražuje mogućnost da je tada tijelo umotao u deke i čaršaf te ubacio u bunar kako bi pokušao prikriti tragove zločina”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Kako smo danas saznali na terenu u Koljanima, Vajukić koji je i ranije pravio probleme mještanima u nedjelju je sa društvom bio u svojoj u kuću u tom mjestu te su pili alkohol.

Predhodno je iz Laktaša, gdje inače živi, došao u Koljane sa suprugom i djetetom i policija je reagovala zbog nasilja u porodici pa je njegova porodica otišla.

U nedjelju naveče Vajukić je nakon pijančenja sa društvom došao kod komšija odnosno kuće u kojoj su bile Gordana Božić i njena majka Danica Stanić (85).

“Prvo je lupao na vrata, a kada sam zagalamila, on je otišao. Poslije toga sam čula neku galamu i kroz prozor sam vidjela auto sa ugašenim svjetlima. Poslije je ponovo je došao do vrata i počeo da lupa”, rekla nam je preplašena Gordana.

Ispričala nam je da je nasilnik tada razbio rukom prozor na vratima, te ih sa unutrašnje strane pokušao otključati.

“Gledala sam smrti u oči i počela sam jaukati i dozivati pomoć. Samo sam ponavljala da mi je još samo jednom u životu vidjeti sina”, ispričala je Božićeva.

Dodala je da je uzela telefon i pokušala pozvati supruga, ali joj je od straha ispao.

“Vikala sam milicija, milicija. Majka je dobacivala: “Nek ubiju mene, samo da tebe poštede”. Valjda je čuo da nekog zovemo i onda je sam otišao”, kaže Gordana.

Kaže da su njen muž i sin brzo stigli, a za njima i Vajukićevo društvo s kojim je pio te su im rekli da je on taj koji je pokušao da provali i da će oni to i posvjedočiti.

“Zvali smo policiju, koja je došla ali smo se dugo ubjeđivali da odu da ga uhapse”, kaže Gordana.

Tek kada se njen komšija Gojko drugi dan nije javljao na telefon porodici, posumnjali su da nešto nije u redu, a njegovi tijelo pronađeno je u utorak u bunaru.

Vajukić je ponovo priveden i kako nezvanično saznajemo priznao je ubistvo.

Kuća ubijenog je kako saznajemo bila ispreturana, pa se sumnja da je osumnjičeni tražio novac a još uvijek nije poznato da li je nešto nestalo.

Kako saznjemo ubijeni je podlegao brojnim povredama po tijelu, od udaraca najvjerovatnije nastalim rukama i nogama, prije nego što je bačen u bunar.

Obdukcija je pokazala da je Veselić brutalno pretučen i da su mu nanesene teške povrede glave, grudnog koša i unutrašnjih organa.

Za Veselića kažu da je bio dobar i pošten domaćin.

“Čovjek je bio penzioner, koji nikada ni dok je radio nije imao sukobe sa bilo kim. Djeca su ga redovno zvala i posjećivala. Svašta je preživio, rat i tešku saobraćajku a okončao je život na tako okrutan način. Svi smo u šoku”, kažu poznanici.

Kako je saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka uviđaj na licu mjesta obavila je dežurni tužilac Žana Bojić, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Banjaluka.

Zakazano suđenje zbog krađe
Osumnjičeni Bogdan Vajukić je dobro poznat policiji ali i mještanima po nasilničkom ponašanju i danas je trebalo da mu bude održano suđenje za ranije počinjeno djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Podsjetimo da je on 2018. godine uhapšen zbog sumnje da je automobilom presreo, pretukao, ugurao u svoj automobil i oteo 500 KM od S.Ć (24).

Tada su nam mještani ispričali da je i prije nekoliko godina došao na vrata komšinice i njene pokojne majke, koja je tada imala preko 80 godina te im u neko doba noći počeo lupati na prozore i vrata.

“Toliko smo se uplašile. Mislila sam da će nas ubiti kada je razbio vrata. Pripremila sam i žarač da ga udaram”, ispričala nam je tada jedna komšinica.

Prepoznala ga je kaže, kroz staklo kada mu je pala kapuljača i pitala ga: “Bogdane, šta ti je?” Nakon toga je pobjegao, a slučaj je prijavila policiji.