Osim: Derbi će biti pravi test za nas

Foto: Damir Hajdarbasic

Fudbaleri Željezničara u srijedu će u zaostaloj utakmici 9. kola m:tel Premijer lige BiH gostovati na Koševu protiv gradskog rivala Sarajeva.

Šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim izjavio je  da ova utakmica puno toga može pokazati o trenutnom stanju u njegovom timu.

“Igramo protiv ekipe koja je pokazala najbolju formu i koja je vjerovatno najbolja u ovom trenutku kada se svi faktori uzmu u obzir, i protiv takve ekipe na njihovom stadionu. To će biti pravi test za nas. Jednostavno nama će ta utakmica, kako god završi, dati nekakvu pravilnu sliku o nama samima i na osnovu te slike ćemo mi znati kako se ponašati poslije te utakmice”, kazao je Osim.

Smatra da kvalitet često ne mora doći do izražaja u derbijima.

“Također, forma se ne mora uopšte pokazati kao odlučujući faktor, ako je neko ima, tako je historija pokazala. Puno je nekakvih drugih faktora koji ulaze u obzir i ti faktori poremete ove logične faktore. Tako je oduvijek bilo, nema nekih pravila. Objašnjivo je to, iz psiholoških, nekakvih tradicionalnih i mentalnih razloga koji utiču na to da se potisnu ovi drugi faktori”, istakao je Osim.

Utakmica se igra u srijedu od 18.30 sati.

(Nezavisne novine)