Operisana stogodišnjakinja pa sutradan prohodala

Stogodišnja Darinka Vojičić iz Nevesinja operisana je protekle sedmice na Odjeljenju za hirurgiju sa ortopedijom i sutradan je ustala iz postelje, saopšteno je na Facebook stranici Bolnice Trebinje.

Baka Darinka je zadobila prilikom pada težak prelom desnog kuka pa joj je ugrađena proteza, a operaciju je izvršio specijalista ortoped i traumatolog dr Dragan Milošević.

Ona je sutradan nakon operacije ustala i prešla čitav bolnički hodnik, čime je pokazala svoju volju i snagu, a svi u bolnici su bili oduševljeni.

“Ako mi Bog da još da poživim, svima ću vazda pričati o vašoj usluzi i vašoj pomoći”, prenesene su na bolničkoj Facebook stranici riječi bake Darinke upućene doktoru Miloševiću.

Doktor Milošević napominje kako je baka fizikalno rehabilitovana uz pomoć vrijednih sestara i fizioterapeuta.

A najneobičnije od svega je, kako je saopšteno, to što je klinički i fizički zdrava, izuzetno vitalna i ne pije nikakve lijekove.

Iz bolnice su baki Darinki poželjeli dalji uspješan oporavak te da se nadaju da će cijela njena porodica naslijediti takve gene i dočekati 100 godina u zdravlju.

Ovo, međutim, nije prvi i neuobičajen slučaj da hercegovački stogodišnjaci operišu kukove u Bolnici Trebinje i sutradan prohodaju, jer je procedura takva da se odmah moraju kretati.

Specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije doktor Dušan Vlatković je zasad rekorder Bolnice Trebinje po broju operacija kuka kod pacijenata od 90 do 100 godina, jer je u svome radnom vijeku do sada operisao više od deset ovako vremešnih pacijenata i svi su nakon operacije poživjeli još koju godinu.