Općina Banovići: Podrška za unaprjeđenje stanja vodosnabdijevanja

Općinsko vijeće Banovići na poziciju direktora JP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Banovići nedavno je imenovalo novog direktora ovog preduzeća Merisa Rahmanovića, te je tim povodom općinski načelnik dr. Bego Gutić posjetio ovo preduzeće.

Ovom prilikom poželio je puno sreće i uspjeha novom rukovodstvu, te istakao da će kao rukovodilac organa uprave biti snažna podrška za unapređenje stanja u ovom preduzeće, posebno u trenutnoj situaciju sa nestašicom vode koju uzrokuje, prije svega suša.”Ovaj i sve druge probleme moramo rješavati zajedno, uz snažnu podršku i razumijevanje rukovodstva preduzeća i lokalne zajednice, te ćemo nastojati da zajedničkim snagama uredimo stanje u komunalnim preduzećima i napravimo pomak naprijed. Imamo planirana budžetska sredstva za javna preduzeće koje Vodovod i kanalizacija treba u ovoj situaciji povući kroz projekat poboljšanja vodosnabdijevanja i to će biti prvi projekat koji ćemo realizovati sa novim rukovodstvom”, kazao je načelnik Gutić.Naglašeno je da hitno treba pristupiti analizi stanja vodosnabdijevanja u gradskim i prigradskim naseljenim mjestima, te posebno u mjestima; Lugavići, Podgorje, Stražbenica, dijelovima mjesne zajednice Banovići Selo i svim drugim mjestima gdje su evidentirani veći problemi tokom sušnog perioda.

Za rješavnje nekih od navedenih problema bit će obezbjeđena podrška viših nivoa vlasti, navedeno je na sastanku, te naglašeno da će se vrlo brzo pristupiti izradi neophodne dokumentacije za rješavanje najprioritenijih problema.