OO SDA Živinice: Ne podržavamo odluku o povećanju paušala vijećnicima

Stav vijećnika iz reda SDA koji su podržali Odluku bit će preispitan kroz organe stranke, naveo je Tulumanović

Predsjednik Općinskog odbora SDA Živinice Denijal Tulumanović oglasio se povodom nedavne odluke Gradskog vijeća Živinice o povećanju paušala vijećnika na 1.300 KM.

– Ova odluka nije dobila podršku organa OO SDA Živinice i prema tome ne podržavam ovakav vid i način izvaninstitucionalnog djelovanja vijećnika u Gradskom vijeću Živinice. Ispred OO SDA Živinice u ovom slučaju dajem punu podršku gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću i zahtijevam da se pokrenu aktivnosti za stavljanje Odluke van snage – naveo je Tulumanović.

Dodao je da “će stav vijećnika iz reda SDA koji su podržali Odluku biti preispitan kroz organe stranke“.

– Naročito mi teško pada što je jedna ovakva odluka donesena tokom ramazana, mjeseca ibadeta, iskušenja i poklanjanja. Očito neki vijećnici ne razumiju, ili ne žele da razumiju kakvu poruku šalju ovakvim neodgovornim postupcima. OO SDA Živinice ni u jednom momentu ne podržava vaninstitucionalno djelovanje bilo kojeg pojedinca i narušavanje budžeta općine Živinice. Zahtijevam od vijećnika OO SDA Živinice da se poštuju odluke organa stranke, a sve one donesene izvaninstitucionalno da se stave van snage – zaključio je predsjednik OO SDA Živinice.

Izvor:   Faktor